søndag den 18. maj 2008

Så har vi passeret Prærien




Så er vi nået til Black Hills. Efter to dages kørsel over en endeløs prærie - denne er i vore dage forandret til endeløse Highways - og Indianerne Sitting Bull, Hjortedræber og alle de andre har i dag taget skikkelse af kæmpe Trucks og Campere på størrelse med busser, der blot har en alm. bil hængende efter sig. Vi overnattede første nat i Newton Hills State park i selskab med de største udgaver af campere. Vi følte os rigtigt som en miniudgave fra et miniland. Men hvor vi nyder det - vejret er dansk sommer i bedste udgave. Dagen i går fortsatte frst ad den endelse Highway. Vi fandt en omkørsel til det, der hedder Badlands et fantastisk stykke natur med klippeformationer, dannet gennem tusinder af år. Landet eroderes hvert år med 2,5 cm. så om et par mio. år er der også prærie her. Lige nu i skrivende stund sidder vi på en campground og gør klar til dagens tur. Første stop bliver Wall Drug - en slag museum/forretning, der i 30erne slog sig op på gratis isvand til kunderne og i dag besøges shoppen af 20.000 mennesker dagligt, og der er stadig gratis isvand. Men nu må vi hen og se, og så går turen videre til Mt. Rushmore de fire præsidenter udhugget i klippen. Deres ansigter er 20 m. og så vil tiden vise, hvor vi ender i aften.

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hej til jer begge. Hvis jeg var med jer på turen, havde jeg nok insisteret på at passere Deadwood (kendt fra tv-serie), og som ligger lidt nord for Mt. Rushmore.

God tur til jer. hilsen Tim fra Stovesberg

Anonym sagde ...

Husk Needles highway i Custer state park, meget interessant. Den ligger lige bag ved Mount Rushmore monumentet, hvis I vil se et stykke Indiansk kultur saa er der ogsaa en figur udhugget i klippen et andet sted af Indianer hoevdingen Crazy Horse. Lidt laengere nede af den samme vej hvor Crazy Horse er, paa vej imod Hill City, ligger en skoer forretning med alt muligt gammelt skrammel og ting og sager,paa venstre side af vejen, han har et muldyr gaaende rundt mellem folk, meget hyggeligt, Hill City er ogsaa et besoeg vaerd, med et gammelt lokomotiv som koerer mellem Hill City og Keystone, det er den by som ligger naermest Mount Rushmore.
Fortsat god tur, fra Peter