søndag den 7. juli 2013

Belgien venter med sol og sommer

Nu er det tid at tage afsked med Frankrig og håbe på, at den lovede  sommer dukker op, når vi når Belgien. Først skulle vi dog lige nå et par overnatninger på vor vej. Vor gode Accis bog lokkede med en hyggelig familiecamping, men receptionen var alt andet, men vi skulle jo bare overnatte så det gik. Pladsen var osse ok. Vi mødte et hollandsk par, som vi tilbragte en hyggelig og grinende aften sammen med. Det blev sent inden, vi krøb til køjs. Næstede morgen vinkede vi farvel Hollænderne, der var på vej hjemad.
Næste dag trillede vi videre til en simpel, som der stod i bogen, campingplads. Det kan nok være den var simpel, men i vor danske forstands betydning. Vi endte på en mark, hvor stormen suste om ørene på os, og stormen peb gennem baderummene, så vi troede, at efteråret var begyndt. Vi nuppede en enkel nat her og tænkte at næste nat, ville vi have bedre held. Nu går det jo ikke altid, som man håber.
For næste stop blev på en såkaldt plads municipal lige ud til havet, men og et sådant men,er der jo næsten altid. Der holdt mindst 75 campere side ved side. Vi var trætte, så vi fik klemt os ind ved siden af en tysker, og dem er der jo osse mange af. Pris 5€ for en nat, så det var til at holde ud. Vi brugte aftenen til at finde en plads i vor "bibel"Accis bogen som er en bog fyldt med pladser, hvor der virkelig god rabat på pladserne,  desværre ophører rabatterne omkring 1. Juli men vi kunne lige nå det endnu og vi  kunne vi tænke os bad og andre bekvemmligheder.
Brugen af vor Accis bog med alle rabatterne, var nu en saga blot så nu hed det ikke længere 16€ for en plads. Næh! Nu var det mellem 25 og 35€
Den næste plads  gav en dårlig plads men dejlige badeforhold. Vi har nu lært, at vi ikke skal sige, at vi blot vil være der en enkelt nat, nej, man skal sige, at ved ikke rigtig ved, hvor længe vi vil blive, så får man nemlig ikke stukket nogle af de dårligste pladser ud. Men 35€ var nu nok for denne plads.
I går rullede vi så ind i Belgien. Vi kom til at tænke på, at det var ligesom i USA, pludselig er der et skilt på vjen, der sigere Arizona, nu sagde skiltet bare Belgien.Ikke noget med grænse- eller toldkontrol, nej vi var bare lige pludselig i Belgien og folk talte helt anderledes nemlig flamsk, det er nemlig her de taler flamsk.
Vi fandt en herlig plads midt i en hel masse grønt men ak, nu beyndt de nye priser at virke, men vi er jo heldigvis to om pladsen. Og hurra hurra sommeren findes i Belgien. Nu venter Belgien på at blive udforsket af to danskere nemlig os. Det er iøvrigt ikke mange danskere, vi har mødt. De andre campister siger osse, at det er ikke mange danskere, man ser.

Ingen kommentarer: