torsdag den 23. maj 2013

Så har vi fundet vintertøjet frem

Nu sidder vi ved Lago Trasimeno midt i Umbrien ikke så langt fra Sienna. Solen har snydt os i to dage. I går morges tog vi afsked med Don Antonios camping og fortsatte langs Adriaterhavs kysten Tæt ved Ancona drejede vi mod vest kurs byen Perugia, hvor vi havde udset os en gratis overnatningsplads. Vi styrede frem efter alle de instrumenter, der er til rådighed på turen en garmin  gps af bedste klasse og for at det ikke skal være løgn eller for, at vi kan være sikre på at komme frelst frem en mini Ipad med gps systemet CoPilot med en skærm i læsevenlig størrelse. Der er bare det, at de to vejvisere ikke altid er enige om ruten. Vi har dog fundet ud af, at CoPilot nok er den bedste at rette sig efter.  Vi fandt osse frem til vor plads, der var jo bare lige det, at osse Italien mangler penge, så nu måtte vi af med 18€, men så var der strøm og fint toilet. Her vendte vinteren tilbage dog ikke sne men masser af regn. Helge var hurtig til at finde det varme tøj frem, men tynde mennesker fryser osse hurtigere, så jeg holdt stand til i dag. Vi fik en rolig nat men styrtende regn hele natten og morgenen.
De er lidt underlige disse italienere, når de laver en så fin overnatningsplads, står alting kun på italiensk, der er trods alt en masse tyske og hollandske turister i landet, nå vi klarer os!så vi fik betalt de 18€.
Nu gjaldt det byen Deruta, hvor gamle håndværks traditioner med Majolika keramik holdes i hævd. Oprindelig kom teknikken fra Mallorca i 1400 tallet. Leret som findes ved Deruta egner sig særligt til denne teknik, derfor er der her opstået en hel by med Majolika keramik. Vi havde i bogen Lonely planet fået fremhævet et familieforetagende med unikke ting. Vi mødte den ene kunstner, som beredvilligt viste os, hvordan han kunne dreje en skål op. Jeg lod mig friste af et pragfuldt fad i mine dejlige blå farver. Jeg havde ellers svoret, at nu var det slut med flere af den slags ting, men det går jo
 ikke altid, som præsten prædiker. Herefter var der kun 20 km. til søen, hvor vi har slået lejr. Nu var
det så koldt, at jeg osse fandt vintertøjet frem.  Men halløjsa nu dukkede solen frem og bagte fra en
skyfri himmel, men en plakat med vejrudsigt her på pladsen lover, at kulden vender tilbage i morgen, så vi beholder vintertøjet fremme. 
Her er rigtig dejligt, så vi ser om vejr og vind bringer os videre eller vi slår lejr nogle dage.
 Et stort plus på pladsen er, at internettet fungere perfekt. Dette var alt for denne gang.

Ingen kommentarer: